GÖLYAKA’YA MODERN KESİMHANE VE ET İŞLEME TESİSİ KURULUYOR

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Harun Kabaoğlu, ilimiz için ihtiyaç bulunan bu tesise 952 bin TL hibe ödemesinde bulunduklarını belirtti.
 7 Ekim 2016

GIDA Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından yürütülmekte olan Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı Ekonomik Yatırımlar 9. Etap kapsamında Gölyaka ilçesinde kesimhane ve et işleme tesisi tamamlandı. Tesiste, 2500 ton/yıl et işleme kapasitesine sahip olup modern makine ve ekipmanlar kullanıldı.

Düzce İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Harun Kabaoğlu, Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdürü Osman Avcı, Hayvan Sağlığı ve Yetiştiriciliği Şube Müdürü Onur Çolak, Gölyaka İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Erhan Kaan Hezen ve İl Proje Yürütme Birimi personelleri ile birlikte Gölyaka İlçesindeki Buet Et İşleme Tesisini yerinde inceleyerek, tesis sahibi Erdoğan Bal’dan bilgiler aldı.

İl Müdürü Harun Kabaoğlu, hibe desteği verilen bu tesiste son teknoloji kullanıldığını ve hijyenik bir ortamda hayvanların kesileceğini belirterek, ilimiz için ihtiyaç bulunan bu tesise 952 bin TL hibe ödemesinde bulunduklarını belirtti.

Kabaoğlu, ayrıca bu tesisle birlikte 2016 yılında toplam 16 projenin bitirilerek 7 milyon 587 bin TL hibe ödemesi yaptıklarını söyledi. Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programının devam edeceğini ve Bakanlığın her türlü tarımsal sanayi projelerine yüzde 50 hibe desteği verdiğini kaydeden Kabaoğlu, yatırımcıların bu projelerden yaralanmasını beklediklerini ifade etti.

KAYNAK: http://duzcepostasi.com/haber-detay.asp?id=22319&GoLYAKA%92YA_MODERN_KESiMHANE_VE_ET_isLEME_TESiSi_KURULUYOR