Canlı Hayvan Yetiştiriciliği

BUET; Teknolojik, Kapalı veya Açık Doğal Ortamlarda Canlı Hayvan Çeşitlerinin Yetiştiriciliği ve Argesi Yapılmaktadır. 350bin metrekaresi çatılı alan olmak üzere toplam 850 bin metrekare arazi üzerinde yer alan, modern şartlarda dizayn edilmiş tesisimiz, çatılı besihanede 6 bin, yayılabilir alanda 10 bin olmak üzere toplam 16 bin büyükbaş hayvan kapasitesine sahiptir. Yetiştirilen büyükbaş hayvanlardan başlıcaları; Angus, Belgium Blue, Brahman, Brangus, Hereford, Limuzin, Shrole, Simentaldır.


Kaliteli hayvancılığın kaliteli beslenmeye dayandığı bilincinde olan BUET, 1.500 dönümlük ekilebilir arazisinde yenilikçi zirai teknolojilerle yem ihtiyacının büyük bir kısmını kendisi sağlamaktadır. Hayvan gelişiminde, kaliteli besin istikrarının korunması çok önemli olduğundan; ekimi, biçimi, balyalaması ve depolaması uzman personel denetiminde ve tam zamanında yapılmaktadır. Ar-Ge çalışmaları kapsamında, sekize yakın etçi ve sütçü ırk çeşidinin bulunduğu araştırma merkezinde, Türkiye'nin iklimine ve besi koşullarına en uygun hayvan ırklarınnı tespit çalışmalarını yapmaktadır.



BUET Olarak üç şekilde besicilik yapılmaktadır;

Kapalı sistem besicilik; kapalı alanda yapılan hayvancılık türüdür. Hazırladığımız tesiste hayvanların yetişeceği ve yaşamını süreceği yer tamamen kapalı sistemlerledir.

Yarı açık besicilik; yetişecek olan büyükbaş hayvanlar, yarı açık tesisler de yetiştirilmektedir. Yaşam alanlarının kapalı olduğu besi hayvanlarının otlak ve diğer faaliyet alanları açık ortamlarda yapılır.

Açık besi projesicilik; bu şekilde yapılan büyükbaş hayvancılık da hayvanlar tamamen açık ortamlarda yetiştirilir. Açık besi projesinde hayvanların yetişeceği yerlerden diğer faaliyet alanlarına kadar her işlemleri açık ortamlarda gerçekleştirilir.